Over

Over Cuisine d’Eli

cropped-logo_zondertekst

Cuisine d’Eli – een woordspeling op mijn eigen naam, de keuken van Eli – begon ooit als een foodblog. Ik wilde mijn eigen recepten met meer mensen delen, maar ondanks mooie beschrijvingen en smakelijke foto’s blijft een blog virtueel. En het liefste wilde ik mensen ook écht laten proeven van mijn kookkunsten. Zo  werd Cuisine d’Eli herboren als duurzaam kok aan huis.

Duurzaam

Ik zie het als mijn missie om mensen te laten genieten van heerlijke gerechten en daarmee te laten zien dat duurzamer eten niet alleen goed mogelijk is, maar ook  leuk én lekker. Mijn eten is altijd “plant-focused”: groente en fruit krijgen de hoofdrol die ze verdienen en gerechten zijn vaak vegetarisch en/of veganistisch. Ik probeer mijn ingrediënten zo duurzaam mogelijk in te kopen: waar mogelijk biologisch, lokaal, seizoensgebonden en met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal; en ik doe mijn uiterste best om voedselverspilling te voorkomen. Dit alles uiteraard zonder concessies te doen aan smaak en kwaliteit. Ik vertel je graag over de ingrediënten en producten die ik gebruik.

b-4019

Moestuin

Samen met een aantal anderen heb ik een eigen moestuin aan de rand van Groenekan. Ook ik moet nog veel leren over het zelf verbouwen van mijn eten, maar ik streef er naar om zelf-geoogste ingrediënten te laten terugkomen in mijn menu’s.

b-5876.jpg

Over mij

Mijn naam is Elizabeth Verwey en ik woon in Utrecht. Samen met anderen genieten van lekker zelfgemaakt eten vind ik één van de mooiste dingen in het leven. Mijn liefde voor koken is dan ook al vroeg begonnen en met de jaren alleen maar toegenomen. Die passie houd ik zeker niet alleen voor mezelf. Voordat ik officieel begon als privékok organiseerde ik al meerdere pop-up restaurants, verzorgde ik catering voor allerlei feestjes, begon ik een foodblog en ging ik een maand naar Japan speciaal voor het eten.

Ik ben altijd al dol geweest op natuur, maar mijn passie voor duurzaam eten werd écht aangewakkerd toen ik als vrijwilliger ging werken bij biologische boerderijen in Wales en Engeland. Daar werd ik nog bewuster van het feit dat je niet alleen bent wat je eet, maar dat wat en hoe we eten ook grote invloed heeft op het welzijn van onze planeet. Gelukkig ontdekte ik ook dat genieten van lekker eten en duurzame keuzes maken prima hand in hand kunnen gaan.

img_3185

Honger gekregen? Neem contact met me op voor meer informatie en/of een offerte op maat.